Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2011. október 6., csütörtök

Bólyban jártak az éjszakások!!! :)



Sziasztok.

Idén 2. alkalommal megrendezett bólyi Szüreti Vesszőfutáson jártunk. (Szept. 25.)
Odajutáshoz némi segítséget kértünk az helybeliektől, és ők nagyon segítőkészek voltak.
Már a kapuban egy nagyon szépen felrajzolt logó volt látható, jelezvén: hogy itt jó helyen jár az ki ezen a gyönyörű napsütéses vasárnapon futni szeretne egy jót.
Ezzel a szép idővel kárpoltolták az égiek a tavalyi rossz időt.

Egy velünk készülő riport (Köszi Feri :) ) és egy nagyon jó közös bemelegítés után, 3 női egyéni, 21 férfi egyéni , 10 váltó indult neki a 13,5 km távnak.
Köztük volt 6 éjszakai futó és a Panna babakocsival.











Az elején szépen egy bandában indult mindenki ez kb. kitartott az első 1-2km-ig. Aztán kezdett szétszóródni a mezőny.
Nagyon tetszett, hogy minden egyes kilométer fel volt szépen rajzolva. Helyi iskolások alkotásaiban gyönyörködhettünk, sajnos csak pár pillanatig, remélem megörökítették őket.
Végig kerékpáros úton haladtunk, az út mezőgazdasági földeken, és szép réteken haladt át.







Köztük volt több festménybe illő táj is, csak sajnos nem vittünk fényképezőt.
A Pannát testvéremmel felváltva toltuk kilométerenként volt a csere. Az első felét szinte végigbeszéltük a szervezővel Schmidt Ferivel. Még a felénél sem jártunk mikor az első egyéni már szemben haladt velünk.Nagy HAJRÁ!!! Kiáltással köszöntöttük. Nagyon családias volt, mert mindenki mosolygósan vidáman futott.













Felénél az az a fordítónál ittunk egy kicsit, egy kis szőlőcukor, sportszelet a Pancsának is egy darab és már indultunk is tovább.
Sok dicséretet zsebeltünk be azért mert babakocsival mentünk. :) Mondjuk visszafelé a domb így nehezebb is volt, de azért már járt ilyen helyen a Pancsa kocsi. Aki úgy a táv 3/4 - nél elaludt.
Szépen befutottunk abban a tempóban ahogy megbeszéltük az elején, 6:30 asokat mentünk a kocsi miatt. Mi lettünk az elsők!!! :) :D Legalábbis a babakocsisok között. Igazából mi voltunk a vége, elég erős csapatot szedett össze a Feri de sebaj, hisz mi csak a futás öröme miatt mentünk ki és nem versenyezni.
Beérkezés után egy nagyon színvonalas eredmény hirdetés következett. Minden egyéni és váltó csapat  egyesével ki lett hívva és megkapta a teljesítésért járó oklevelet plusz egy ötletes fényvisszaverős kitűzőt, na meg persze a megérdemelt tapsot. :)
A dobogósok pedig egy palack borral és egy vessző koszorúval lettek megjutalmazva.

Rengeteg finom mustot ittunk, és finom sütiket ettünk. Szóval rendesen el voltunk látva kalóriapótlás ügyében. :)
Egyetlen pici gond az volt hogy a futás közben azért többször tudtam volna inni, de ezt a Feri is mondta, hogy legközelebb több frissítő lesz.

Összességében egy nagyon szép vasárnap délelőttöt töltöttünk Bólyban, kicsit jobban bejárva ill. befutva ezt a szép vidéket. Hisz aki nem itt lakik nem hiszem, hogy ismerné ezt az útvonalat.
Köszönjük a szervezést!!! Remélem jövőre ismét futva szüretelünk. :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése