Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2012. április 16., hétfő

Vivicittá + Vasárnapi hosszú futás...

Sziasztok!

Akartam írni egy kis beszámolót a hétvégi Vivicittáról, de a BSI csapata olyan jól összefoglalta, hogy az ő írásukat szeretném megosztani veletek:


Április 14-én, szombaton 2060-an neveztek a pécsi 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. A mezőny 14:30-kor rajtolt el a Széchenyi térről. 2,8 kilométert lehetett Pécsért futni a dzsámitól indulva a város legszebb részein. A baranyai megyeszékhelyen 2003 tavaszát is futással köszöntötték a város lakói, és a futóesemény most visszatért.
Az esemény képeit már megnézheted a képcsarnokban!
Az időjárás a kegyeibe fogadta az eseményt, és a beígért eső elmaradt, így bár borult, de 14-16 fokos időben zajlott a 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futás.
A bemelegítést ki más tarthatta volna, mint Katus Attila, a világbajnok Pécsi Sasok egyik tagja. Alaposan megmozgatta a résztvevőket, majd ő maga is beállt futni, sőt, célba érkezés után ott maradt a célvonalnál, és pacsival fogadta a futókat.
A rajt előtt fél órával 20 alsó tagozatos, sérült gyermek futott egy jelképes kört a Széchenyi tér körül, a rajtból indulva, a Fogyatékkal élők Sportszövetsége hétvégi pécsi diáksport találkozójának képviseletében.
14:30-kor Csizi Péter pécsi alpolgármester rajtjelére indult el a mezőny - ő is lefutotta a távot. Ott volt még a mezőnyben Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázó a kisfiával, és Sztojkovics Éva volt kosárlabdázó, városi önkormányzati képviselő is.
A 2,8 kilométeres távot a férfiaknál a pécsi Kiss Dávid, a PSN Zrt. Sportegyesület futója teljesítette a leggyorsabban, 9:25 alatt. Őt szintén az egyesület két futója, Marát Patrik és Magyar Huba követték, akik egy másodperces különbséggel értek be a célba.
A hölgyeknél is helyi dobogó született, elsőként Szabó Tünde, a DOVA SE futója szakította át a célszalagot 11:01-es idővel. A második helyezett Nagy Krisztina, a Mogyi versenyzője, a harmadik Müller Hédi, a PSN Zrt. Sportegyesület futója lett.
A futóeseményhez jótékonysági akció is kapcsolódott, a Telekom 500.000 forintot adományozott a pécsi Tölösi Péter Alapítványnak, amely az összegből leukémiás, daganatos betegségben szenvedő gyermekeket és családjaikat támogatja.
A BSI következő futóesemény április 15-én a szolnoki Telekom Vivicittá Városvédő Futás lesz.
Eredmények:
Nők:
1. Szabó Tünde, DOVA SE, 11:01
2. Nagy Krisztina, Mogyi, 12:18
3. Müller Hédi, PSN Zrt., 12:26
Férfiak:
1. Kiss Dávid, PSN Zrt., 9:25
2. Marát Patrik, PSN Zrt.,9:32
3. Magyar Huba, PSN Zrt., 9:33
Iskolai mozgósítási verseny:
Pécsi iskolák:
1. Mecsekaljai Iskolaközpont
2. Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ
3. Szent Mór Iskolaközpont
Pécs környéki iskolák:
1. VM DASZK Szakképzőiskola, Szentlőrinc
2. Deák Ferenc Általános Iskola, Vízvár
3. Dél-Zselic Középiskola, Szigetvár




Vasárnap ismét futottunk egy hosszút. Hatan vágtunk neki a távnak. Gabi és Péter Budai vámtól Uránvárosig velünk tartott. Négyen vissza mentünk Budai vámhoz, és a Feri még ment még egy kört. Szívem szerint én is mentem volna, de most inkább a térdemre hallgattam.
Nagyon jó futás volt, egy oda-vissza 15km-es kör lett. A hangulat is nagyon jó volt. Sokat nevettünk, és sokat futottunk ezen a  borongós Vasárnap délutánon.
Megnéztük az Óriás palacsintázót szombaton van nyitva, így szombaton kell hosszút futni! :) Egy nagy futás egy nagy sőt ÓRIÁS palacsinta! :) :D Kb.1kg / db Még sosem ettem ott pedig már 1997 óta üzemel ez a vendéglő.

Sziasztok!

Futócipőt fel, és irány a végtelen! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése