Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2012. május 15., kedd

CsaGaFu-Nap 2012.05.12. Szombat:

Sziasztok!

A Családi Gasztronómiai Futós Nap beszámolóját olvashatjátok a következő sorokban, amit közösen írtak a szervezők:


2012.április 17.  10:29    e-mail Gábortól , tárgy : Érdeklődés .....
Jól felvezette a levelet.Első kérdés : "Hogy van a lábad?"... Aztán jött a java. Van -e kedvem, időm, ötletem, ismerőseim ésatöbbi.
Tudtam, hogy a Pécsi Éjszakai Futók éves tervében szerepel a "Vendégfutás" , mint bevezetendő program, arra azonban nem gondoltam, hogy éppen  az én napi futópályám lesz a premier helyszíne.
Volt kedvem, ötletem, vannak ismerőseim, barátaim, családom, Mancikám - akiknek itt is köszönök szépen minden segítséget, felajánlást, türelmet, kedvességet- , időm már kevésbé. Persze, ha valamit szeretne az ember, azt megoldja.
Három hetünk volt a szervezésre. Bevallom, én nem számítottam rá, hogy 50 fölötti lesz a létszám.Schmidt Feri kérdezte meg :" Ugye milyen jó érzés?!"  


Nagyon örültünk ,Szabolcs, Gábor és én is, hogy ilyen sokan eljöttek.
Lelkesen, kedvesen, mosolygósan érkeztek a résztvevők a rajt helyszínére.Jó volt látni a gyerekek csillogó tekintetét, a felnőttek készülődését.Tudom, hogy mennyire izgult az én Kisfiam, hogy volt aki először próbálta ki magát ilyen hosszú távon és volt aki begipszelt kézzel futott végig.
Kegyes volt az időjárás is hozzánk. Szikrázó napsütés, Mancikám szavaival élve :" Igen nagy forróság " volt. A hőség ellenére mindneki leküzdötte a távot. 
A szőlőhegyi kalandhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy köszönöm szépen! Apukám segítőkészségét, türelmét, kedvességét, Saci néni, Melinda és a lányok segítségét. Nem fokozom tovább.A képek majd úgyis magukért beszélnek.
Én nagyon jól éreztem magam és a kedves visszajelzésekből ítélve ez mindenkiről elmondható!
Mindenkinek gratulálok! 
Schmidt Ferinek üzenem, tényleg jó érzés! :) ;)
Mikor mindenki megérkezett, és a kerékpárok is lekerültek a kocsikról, hogy végre sajàt làbukon vihessék a gyerekeket a célhoz. 


Bea tartott egy kis köszöntőt és informàcióval làtta el a résztvevőket. Majd mivel megszavaztuk Melinda tartotta a bemelegítést, ő úgy is kocsival ment pohàr beszerző körútra, így neki is jót tett, hogy kicsit àtmozgatta magàt nehogy a nagy kapkodàsban megsérüljön. :) Miutàn mindenki àtmozgatta magàt, elindult a csapat. 
Szép nagy csalàd indult meg. Sajnos itt ott gondot okozott egy egy padka, de ezt is ügyesen megoldottàk a gyerkőcök! :) Az autósokkal szerencsére sehol nem volt gondunk, mindenki türelmesen vàrt még àtkelünk az úton. A vàrhoz vezető út kicsit nehézkes, volt aki tólta a paripàjàt de voltak akik a nyeregben küzdötték fel magukat a vàrig, itt-ott kis segítséggel. 


 De hàt a vàrat elfoglalni nem könnyű dolog azért harcolni kell! Sajnos voltak akik elestek a csatàban a mély kavicsos út miatt. (Nem erre mentünk volna, de a màsik út le volt zàrva.)De kemény fàból faragtàk a lànyokat, fiúkat így gyorsan felpattantak és màr mehettünk is tovàbb.
Vàrkertből kiérve màr csak a kereszteződésekkel kellett szembe szàllni. De szerencsére voltak segítőkész bringàsok, és segítettek fogni a forgalmat. Köszi nekik. :)
Beàval azért volt el-vissza futàs ő elkezdte fogni a kereszteződést én folytattam, megvàrtam még odaért a Szabolcs a csapat végével, és spuri előre. Ez ment egy ideig, de aztàn szerencsére elfogyot, és élvezhettük a közös futàst Siklós és Harkàny között. Nem mondom, hogy bent Siklóson nem élveztem az egészet, csak kicsit kapkodósnak éreztem.
Harkàny elött csatlakoztak hozzànk még 2futó. :) Amikor beértünk Harkànyba az első àrnyékba bevàrtuk a csapatot, mert a hosszú egyenes és a nagy meleg szétszakított minket kicsit.
Mindenki beért az àrnyékba, hogy örültünk az àrnyéknak. Pedig a programot megelőző napokon nagyon izgúltunk az időjàràs miatt, hiszen rossz időt mondtak.
Baranya Hotel jóvoltàból volt egy nagyon jó frissítő! Limonàdé, jég, mazsola, cukrok! Szóval tényleg minden volt. Kicsit beszélgettünk, iszogattun, kilihegtük magunkat, utànna egy csoportkép, és futàs, tekerés tovàbb.
 A lovardánál még volt egy frissítő, és jöhetett az utolsó szakasz. Igaz semmi àrnyékunk nem volt, de inkàbb süljünk meg mint àzzunk el. Szóval ez a szakasz az egyik legszebb rész olyan szép a terehegy. Meg az egész környék. A repcét màr learattàk, pedig az is nagyon sokat adott az öszképbe a szép sàrga színével. De repce ide vagy oda ami szép az szép.
Itt beszélgetés közben mondtam a S. Ferinek hogy egy sàrga lufi fel van engedve odàig kell futni, erre pif-puff kiszúrta. Nem a lufit :) hanem, hogy hol van.
A végén a kavicsos útnàl megint megvártuk egymàst. Innen màr csak 1km volt vissza még egy utolsó frissítő Barbi vàrt minket. Ki futva ki gyalog eljutott a célba, a Révész pincébe ahol màr készen vàrt minket a finom paprikàs krumpli, Anya jóvoltàból! Nagyon jó volt, hogy ilyen szépen együtt tettük meg a tàvot. Köszönöm, hogy megvàrtuk türelmesen egymàst!
Reggel már 6kor fent voltam és indultunk a rétesért Vikivel, a többiek pedig otthon készülődtek!
Összeszedtük a rétest meg az otthoniakat és indultunk vásárolni mert a Gáborral meg anyával ott találkoztunk már itt belebotlottunk a zarándokokba, körbeautóztuk egész kertvárost, hogy oda érjünk! Bementünk a Vikivel ;) már nagyábból mindent össze szedtek! Végigmentünk a listán és gyí kassza és utánna bepakolás! Ezzel pik-pak megvoltunk viszont utánna kaptunk ismételten a zarándokokból egy jó 20 perc alatt haladtunk Kb 1km-et!
Aztán átjutottunk rajtuk és száguldottunk a Révész pince felé!
Mire odaértünk Pali bácsi már szépen kipakolt! Mi bepakoltunk az autóból és nekiláttak a kukták és a szakács is krumplit pucolni meg vágni! (azt hittem lassabban fog menni de aránylag gyorsan végeztünk)
Megérkezett a harmadik Futónagykövet úr is, aki hősiesen megpucolta az összes hagymát, anya és a Badi pedig összekockázták!




Lassan el kellett indulnunk!
Szakácsaink anya és Badi maradtak a Viki és a Panna pedig elmentek aludni egy picit!
Az előre megálmodott időt szinte percre pontosan betartottuk , az étel is elkészült és neki tudtunk ülni enni! Hálisten mindenkinek jó volt az étvágya és nekieset a paprikáskruplinak mikor mindenki megtömte a pociját indult a kézmüves pokróc! Ahol kisebbek-nagyobbak együtt dolgozva készítették a karkötőiket!

Miután a krumplit kicsit megpihentettük, a Révész pincéből előkerültek a zamatosabbnál zamatosabb borok!
Közben előkészítettük a tombolát!




A Gábor és a gyerekek profin levezényelték a hadmüveletet! ;) Minden felajánlást nagyon köszönünk még egyszer!
A nyereményeinket felajánlották:

-Baranya Hotel Harkány / www.hotelbaranya.hu
 
-Muscle Gym Pécs / www.musclegym.hu

Kondi Sport Bolt/www.kondisport.hu
 
-Harkány Stúdió-Extrem Zone Harkány /
 
/profile.phpd=100001193309169&ref=ts
 
-Kiss Gábor Pincészete Villány / www.kissgabor.eu
 
-Maul Pincészet és Borétterem Villány /http:
//maul.hu/
 
-Brunyai Családi Pincészet Villányi Borvidék http://www.brunyaipince.hu/ 


-Nomád sportbolt Pécs / www.nomadsport.eu

A tombola után elökerültek a rétesek lassan mindenki kezdett kipukkadni, gyerekeknek csokiosztás!




És indultak a sorversenyek, amit a Bea szépen tudott korigálni a nagy gyereksereg ellenére!



Közeledtünk a késődélutáni időponthoz és a vendégek lassan elkezdtek haza indulni, az ott hallott visszajelzésekből már a végén a rendezői megbeszélés alatt beszélgettünk a jövő évről, tehát bizakodhatunk, hogy jővőre ismét futhatunk, bringázhatunk és ehetünk ihatunk, beszélgethetünk!
Köszönjük a helyet, a türelmet, a szervezkedést és minden egyebet a Révész Családnak!


Sziasztok!
Futócipőt fel és irány a végtelen! ;)
Bea, Szabolcs, Gábor

 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen, máskor is! A Révész család :D

    VálaszTörlés
  2. Ez egy jó nap lehetett, remélem jövőre újra megrendezitek és ott tudok lenni :)

    VálaszTörlés