Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2010. október 7., csütörtök

PÉÉF - ből: 5 - ös :)

Sziasztok!!!

Már lassan rutin dologgá növi ki magát, hogy minden hónap első péntekén, éjszaka, Pécs belvárosában gyülekeznek, a futás szerelmesei, a mozgás megszállottai,
a Pécsi Éjszakai Futók!!!
Pénteken mi nem fogyasztottunk alkoholt, ezért nem is volt kettős látásunk.
Na de most lesz... :)

Mivel az előző hónapban meghirdettük, hogy valaki a résztvevők közül írja meg az élmény beszámolót!!
Két lelkes PÉÉF résztvevőnk is írt!!
Ezért szeretném mind a kettőt megosztani veletek!!

A szerzőknek nagyon szépen köszönjük!!!

Ja és rekordot döntöttünk létszámban 14-en voltunk. 13 futó, 1 bringás kísérő. (Gondoltam ezt még megosztom veletek.)


Hölgyeké az elsőbség, így kezdjük Varga Andreával:Nagyon jó volt újra találkozni az ismerősökkel!
Az idő meglepően kellemes volt, pont jó!
Jó volt hallani az élményeket a különféle futásokról, csak a bólyiak nem jöttek el, valamit arról is jó lett volna hallani.
A velünk tartó gyerekek nagyon ügyesek voltak, az alagút végéig a legkisebb is bírta! A körforgalmakon áthaladva újra megállapítottuk milyen szép lett a város. Nagyon kellemes kis tempóban haladtunk, még egy kicsit beszélgetni is tudtunk. Sztori foszlányokat hallottam hátulról.....
A Szent Ferenc szoborhoz még mindig nem vitték vissza az egyik galambot... Egy kis vita később, merre kellene haladni a Szent István térnél lent, vagy feljebb. Nem hallgattak rám. Sebaj majd legközelebb bepótoljuk. A jókai tértől lefelé már csak gurultunk!
Berepültünk a parkolóba, a levágott út miatt, persze hogy hamarabb, mint a társaság másik fele. (Velük érkezett egy kissé ittas fiú, csoda hogy eddig tudott futni.) Azért jobb lenne ha sportbarátok csatlakoznának.....
Előkerült a finom forró tea, és a nagyon finom - teljes kiőrlésű lisztből készült pogácsa. Köszönjük, jól esett!
Kérlek legközelebb gyertek el többen, érdemes, mert egy jó kis csapat áll össze! Igaz hogy másnap még tíz órakor is kótyagosan keltem fel, de nagyon jól esik az éjszakai edzés is!
Gyertek egy hónap múlva is, és hívjátok el barátaitokat is!!!


........és most ha valakinek dejavu érzése lenne, az nem a véletlen műve.......


Kiss Gábor élménybeszámolóját olvashatjátok:


V. Pécsi éjszakai Futás avagy ahogy én láttam.


Ismét eljött a várva várt éjszakai futás, most időben sikerült bejelentkeznem e-mailen.
Fél 12 után érkeztem, már népes csoport fogadott. A már ismerős arcok között ismételten új embereket ( számomra ismerősöket ) sikerült felfedezni. Többen voltuk akik régebbi éjszakaikon már találkoztunk.
Velem együtt 13 futó indult neki éjfélkor a szokott pályának, 1 kerékpáros kísérővel ( Peti ), mivel Szabolcs is végre a futók között volt.
Kellemes tempóban jó hangulatban, hol lihegve hol beszélgetve haladtunk. Mivel nem mindenki tudja még az egész távot lefutni a szokott helyeken rövidíthettek. A Király utcában az egyik asztaltól a „Nagyok vagytok” biztatást kaptuk, bár látszott, hogy hűvösebb őszi időben sokkal kevesebb emberrel találkozunk mint az előző hónapokban.
Autókból kaptunk még biztató kiáltásokat (üvöltéseket).
A Petőfi utca után kicsit szétszakadt a mezőny, mi bevárva az ifjúságot lassabban értük el a kórház teret.
Újabb rövidítési lehetőség a fiatalok a nagyposta felé vették az irányt mi Gáborral és kerékpáros kísérőnkkel Petivel a szokott útvonalat választottuk. A séta térnél láttuk, hogy az első csapat egyenesen ment a Jókai tér felé, mi a Széchenyi tér Jókai tér útvonalon mentünk, tartva az eredeti elképzelést. A Jókai utcában megjöttek Szabiék a fiatalokkal.

Ezek után az OTP alatt becsatlakozott az első hosszútávon (célig) velünk tartó fiatalember.
A Jókai út aljától a szokott sprint következett a parkolóig. Majd megcsodálhattuk legifjabb társunk igen komoly hajráját. :)

A köridönk: kb.: 58 perc volt!!

A végén finom teát ihattunk a rendezők jóvoltából.
Kellemes beszélgetésünknek a hűvös idő vetett véget, de valószínűleg a következő hónapban hasonló társasággal folytathatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése