Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2011. június 8., szerda

Április te szeszélyes április!!! PÉÉF és 6É Futáááás!!

Sziasztok!!!

Április egy bolondos hónap!!! Így hát negatív rekordot döntöttünk!!! Ez részben lehet, hogy a mi hibánk is. Mert nem írtunk kör e-mailt a futás előtt.
Pont április. 1-én futottunk!!! Két Budapesti kolléga is jött!! Péter már második alkalommal volt PÉÉF-en!!
Sajnos én nem futottam, mert megbetegedtem. Az egész telet kibírtam, de sajnos mégis belekavarodtam. Ezért mindenféle sportolást szüneteltettem. Érdekes, hogy baromira hiányzik. Na de már csak 2 nap és nyomom 1000-el!! Mert jön az Ultrabalaton is lassan!!! Ott meg maratont akarok futni!!! Készülnünk kell!!! A testvérem is 30km tervez. Reméljük minden úgy is sül el ahogy szeretnénk.

Na de vissza az éjszakára. Mint mondottam, én felmentést kaptam PÉÉF-ből, de a parkolóban ott voltam. Így tudtam csodálkozni, hogy a másik Budapesti kollegina micsoda cipőben fut. Eszmélet!!! Úgy képzeljétek el mint egy plusz bőr réteget, kb. olyan vastag volt. Ez igazából egy speciális hegy mászó cipő. Frankón voltak lábujjai!!! :) Elmondta, hogy azért fut ilyenben, mert térdével, sok gond volt. Mióta ebben fut azóta nincsen semmi baja. Bár szoktatni kellett, először csak 500m eket futott. Olyan mintha mezítláb futnál ezért a talpad eleje ér le előbb. Az Achilles ínt és a vádlit elég rendesen megdolgoztatod ezzel a futóstílussal.

Egy kicsit levágósan futották, de nem vészesen. Asszem 6,3 km lett így a kör. Beszélgetős, kocogós stílusban adtuk elő a tempót így a kör időnk 46:03 lett
A végén beszélgetés. Itt kiderült, (számunkra) hogy jövőhét pénteken lesz az utolsó 6É futás!!!
HUUUUUU!!!! "Akkor mindenképpen meg kell szervezni, hogy feljussunk!!" Határoztuk el magunkat. Ezek után búcsúzkodás és irány darány haza!!!


Az utolsó HAGYOMÁNYOS 6É

Másnap már kezdtük is a szervezkedést. Kör e-mail mindenkinek. Mindenhova szétszórtuk ahol jelen vagyunk. Aztán vártunk. Végül 6 lelkes PÉcsi Éjszakai Futó vágott neki.
Gooooo autó pálya a hihetetlen nagy hegyek gyomrában mentünk át az M6 oson. :) Mikor odaértünk a Moszkva térnél parkoltunk le a kocsival. Villamossal mentünk át az indulóponthoz, már a villamoson is láttunk sok futót. Móricz Zsigmond körtérnél mikor leszálltunk már akkor viszonylag sok ember volt ott. Gyors megkerestük Koboldot ( Az Éjszakai futás megálmodóját!! :) ) Beszélgettünk egy kicsit aztán egy gyors öltözés jött a Nike busz mögött. Mire átöltöztünk kijöttünk a busz mögül, észrevettük, hogy RENGETEGEN lettünk!!!!

Mondtam is Koboldnak, hogy: -Pécsett érjünk el egyszer egy ilyen létszámot!!! :)
erre ő: -Majd az utolsó PÉÉF nél.
Hát igen sajnos. De nem nagyon bánkódtunk mert tudtuk, hogy már dolgoznak azon, hogy újra reformálják a 6É Futást.
Nagyon jó volt végig nézni azon a nagy tömegen.
Egy csoportkép, némi útba igazítás, a bringára fel a járat szám, egy kis interjú a filmeseknek, na meg a rendőröknek, integettünk az utolsó 6-os villamosnak éééÉÉÉÉÉÉSS..... INDULÁÁÁÁÁS...!!!!!! :) :)

Nagyon jó volt!!!! Tulajdonképpen olyan érzés volt mint amikor egy félmaratonon rajt van. Együtt voltunk egy nagy bolyban. Ez a közös trappolás a nagy csapat, az hogy kiabáltuk a megállók nevét, rengeteg becsatlakozó, a sok bulizó biztatása, ezek összessége eredményezte azt, hogy végig fülig érő szájjal és libabőrösen futottam.
Volt egy olyan rész amikor elkezdtek hullámozni páran egy bulizó helyen. Most képzeljétek el mikor 149 ember elkezd vissza hullámozni és közbe kiabáltunk, fütyültünk, tapsoltunk. Nagyon jó volt komolyan mondom ott abban a pirosban tisztára egy rangadó meccs hangulatát árasztottuk.
Voltak rövid sprint részek is mert rövid volt a zöld. :)
A hidakon elég nagy szél volt. Aztán jött egy villamos a hangosba mondta a sofőr:
- Kitartást már csak 20 megálló!!!! :) Nagy fütty és taps fogadta.
A végén egy házibulit is sikerült feldobnunk. Kint voltak páran az erkélyen, és kiabáltak nekünk, mi vissza, erre kijött mindenki az erkélyre, hogy te jó ég mi ez???!!! :) Nem hittek a szemüknek a sok ember mind felkiabált a bulizóknak. Persze ez köszönhető volt annak is hogy sok lány volt az erkélyen!! :)

A végén egy sprint is belefért, és egy hatalmas taps!!!
Rengeteg rengeteg duda, sok jó beszólás, nagyon sok becsatlakozó bulizó nagyon hangulatos éjszakai futás!!!! :)

Aztán egy kis beszélgetés és járat számának aláírása után volt aki lefutotta vissza felé, volt aki onnan haza ment, volt aki más úton futott vissza.
Mi maradtunk mert mentünk volna haza, erre kiderült, hogy a rajtnál a Gábor kocsijában maradt a kocsi kulcs, így megvártuk még elfutnak vissza, és elhozzák nekünk. Reggel 6 fele itthon voltunk. :)
De érdemes volt felmenni. Ilyen hangulatos futáson még nem vettem részt. Köszi!!!!!! Remélem a közeljövőben az új 6É is meglátogatjuk. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése