Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2011. november 13., vasárnap

Lépcsőkön mentek a felhők fölé az éjszakai futók.

Sziasztok.

Ernő a rókaűzés után nemsokkal küldött egy e-mailt amiben felhívta a figyelmünket egy nagyon jó futásra. Amit a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. rendezett.
Az esemény neve: Lépcsőkön a felhők fölé.
Ami nagyon találó hiszen a pálya úgy nézett ki, hogy a Tv torony lábából indulva befutottunk az erdőbe el a Rotary körsétányra és ott ki mit választott: 1, 2, 3 kör. A körökön nincsen nagyon szint emelkedés, szinte egyenes pálya. Után vissza a Tv toronyhoz és 420 lépcsőn fel a kilátóba.


Szép napsütéses időnk volt ezen a szombati (10.29.) napon. Semmi szél, semmi felhő.
Tesómmal a 2 körös verziót választottuk. Ő nem szeret körözni, akkor mondom én is annyit megyek.
Szétszórtuk az eseményt a PÉÉF-es társak között. Lettünk is hatan. (Móni, Éva, Csaba, Gyula, Szabolcs, én) Igaz ebből öt futó volt, Gyula vitte a cuccunkat, és vigyázott rá. Köszönjük szépen.

Szabolccsal már 9 után fent voltunk a pólók miatt mert azt hittük hogy olyan sokan lesznek hogy nem marad. Hát ez miatt nem is kellett volna olyan korán mennünk de azért jó volt mert kicsi pályabejárásra, és a honlapfejlesztéshez lévő kép anyagok keresésére is volt idő.
Közben összefutottunk első PÉÉF-en futó kedves ismerősünkkel Lóránttal. Akivel jót beszélgettünk.
Aztán vissza Tv toronyhoz. Mire odaértünk már ott voltak a többiek is. Elmentünk öltözni. Kezdtünk bemelegíteni, egy csoportkép:)


Utána nemsokára mondták hogy 5 perc múlva rajt. Sokan gyűltünk össze. Rengeteg gyerek, család, sok jó ember futott a hegyen.  Aztán a rajt előtt rövid technikai megbeszélés, és indulás.
Az elején nem tudtam, hogy komolyan vegyem a futást vagy csak úgy brahiból fussam végig tesómmal.
Így az elejét velük futottam beszélgetve. De a sok futó meghozta a kedvemet, a verseny szelleme megfogta a kezemet és a fülembe súgta gyerünk indulj. Hallgatott a lábam rá és elkezdett gyorsítani. Mondtam a többieknek, hogy megpróbálok megindulni.
Aztán pár perc után hallom hogy valaki mögöttem van. Hátranézek látom hogy a bátyám. Nagyon örültem neki, hogy a váltott tempót tartotta velem. Aztán egyszer csak lemaradt, ezt sajnáltam.

Az elsőkör elsőfelén egy család mögött mentem. A szűk ösvényen nehéz előzni. Meg olyan jó tempót mentek, hogy nem is akartam. Pedig a családfő kérdezte. A két kislány olyan szépen egyenletesen tartotta a tempót, hogy csak na, Nagygyon ügyesek voltak.
Aztán a kör felénél előztek ketten egy kis srác és gondolom az apja. akkor gondoltam itt én is csatlakozom, és mentem velük. Itt nemsokára görcsöt kapott az apa. De láttam, hogy nem sokkal előttem vannak, így gondoltam befogom őket és utazok velük. Mire megfogtam őket már majdnem az első kör végén voltam. Itt volt egy gyors előzés. Aztán beálltam 2 srác mögé. Az egyik egyszercsak félre állt és elengedett, pedig ő is jött tovább. Aztán a második kör felénél megelőztem az elöttem lévőt, és kicsit gyorsítottam. Ezt a tempót tartva egyedűl maradtam, nem láttam elöttem sem senkit. Ja a körök közben azért rendesen kapott a bokám a köveken gyökereken párszor majdnem kiment. Egyszer annyira, hogy megfogtam térdből, utánna meg a térdem pár percig fájt is, de szerencsére elmúlott. Vigyázni kellett nagyon. Csaba el is esett, szerencsére nem lett komoly baja.
 Aztán megérkeztem a Tv torony aljához. Irány a lépcső. :)

 Na ez azért kemény volt. Olyan se futás se gyaloglás nem volt, valahol a kettő közöttit produkáltam felfelé. Mondjuk a végén nem lett volna rossz ha kint áll egy emberke aki mondja, hogy mondjuk már csak 100 lépcső. Mert akkor próbáltam volna meghúzni vagy valami. De így is remegő lábakkal értem fel.
Nagy érem eső volt a PÉcsi Éjszakai Futók között. Mert 5 en futottunk (de nem összesen ám :D) és 3 érmes lett:
Móni: A 2 körösök között 1. HelyÉva: A 3 körösök között 2. Hely

éééés: én is kaptam érmet!!!! :) A 2 körös fiúk között 3. Helyezett lettem.  :) :) :) 
ANNYIRA ÖRÜLTEM NEKI!!! :) Futó pályám során még nem nyertem semmit. A félmaratonokon ugye a részvételi plakettekre is büszke vagyok, de ott sokadik lettem. Itt meg most dobogós helyezés, s az érem a nyakamba került a Felhők felett. :)


Nagyon jó futás volt, a lépcsőzés miatt különleges, mert azt már alapban nem is lehet használni csak a liftet. A táj gyönyörű csak nem nagyon tud az ember sokat nézelődni, mert az utat is figyelni kell. :)
Az étteremben az az a célban kaptunk finom forró teát és azt szürcsölve beszélgettünk. Szép nap volt.

Ha jövőre megrendezik újból, akkor megint ott a helyünk. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése