Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2011. december 14., szerda

HungaroRUNNing :)


Sziasztok.


Az idei telünk nagyon jól kezdődik sportolàs szempontjàból.
Múlt hétvége is nagyon sportos lett. Volt a Mikulàsos PÉÉF. Szombaton egy nagyon jó erdei hegymàszós 15km futàs Budapesti futóbajtàrsakkal Lindàval és Misivel, és még egy kellemes éjszakai túrànk is volt "levezetésnek". :)
Bàr egy kicsit sikerült megfàzni, de ezekért a programokért én mondom nektek: Megérte!!! :)


PÉÉF elött màr megragadta a figyelmemet egy nagyon jó program. Ez nem volt màs mint a HUNGARORING-FUTÀS!!! Éjszakai futàs végén körbe kérdeztem kinek lenne kedve felmenni. Végül is négyen összejöttünk. Így igyekeztem meggyógyulni, mert várt ránk a Hungarorunning!!! :)



Nem vagyok nagy F1 rajongó. Ritkán nézem a közvetítéseket is, és akkor is általában arra kelek: 
TE JÓ ÉG!!!EZT NEM HISZEM EL!!! Kiabàljàk a kommentàtorok. Persze ilyenkor màr pont àtaludtam az izgalmas részt. :) Szóval nem egy F1 fanatikus vagyok. Na de ezt nem hagyhattam/hagyhattuk ki.
Mégiscsak azért ott futunk ahol àltalàban 200km/h alà ritkàn mennek sőt.... Meg így bejártuk, ill. befutottuk az egész pàlyàt. Amit még a közvetítések sem adnak rendesen vissza.


Érdekes érzés volt ott lenni. Ott ahol a nagy sztàrok mozognak. Hiszen alapban a VIP parkolóban volt a parkolás, és ott màszkàltunk ahol a nézőknek szurkolóknak nem, vagy csak nagyon keveseknek adathatott meg.
Persze így hogy a futók nyüzsögtek màs volt. Kicsit halkabbak voltunk. :)
Szépen telepakoltàk a futók a VIP parkolót kocsikkal. Ott volt a Nike cipőtesztelös busz is.
Megközelítőleg 800 làb az az 400 futó mozgolódott, melegített be a rajtnàl. Amit a Nike futóklubb edzői tartottak, egy kis zenei aláfestéssel.


 Utànna indulhatott a felvezető, futócipő melegítő kör. Ami a célegyenes és a boxutca körbefutàsa volt. Ez idő alatt a safety carokat vagyis az edzőket nem lehetett megelőzni.



Utána rajtolt az igazi kör!!! Felbőgött 400 pàr futócipő és trappolva elrajtoltunk. :) Jól néznek ki mostanában a futóruhák, mert egy nagy színes kavalkád kacskaringózott a kecses kanyarokban.



Az egész futam problémamentes volt. Szerencsére nem voltak ütközések a kemény elözések közben. Még úgy sem, hogy a màsodik körben màr voltak akik fordítva tették meg a kört. Pedig ilyen sebességnél ez elég veszélyes mutatvàny. :D Volt aki bukósisakban futott így szellemülve àt a pàlya hangulatára.

Mi a Csabàval, meg a fiàval végig beszéltük a kört. Csabàék minden kanyarra, és minden kisodródàsukra emlékeztek az F1-es jàtékból. :) Lefutottuk az első kört aztàn megàltunk bevàrni Szabolcsot meg a Barbit.
Szabolcs: 
Csak egy kört futottunk azt is csak félig mert a Badi inkább sétálni akart meg "cicakaki" gumidarabokat gyűjteni meg bementünk a híres neves autó felfogó kavicsba ami egyszerű sóder. :) Mindent gyűjtöttünk de valaki lenyúlta, vagy kidobták amit a kis pohárkánkba raktunk. Aztán mi csak pogiztunk meg teáztunk meg szurkoltunk a mindig új kört kezdő Misinek, Lindának, Csabának, és Gábornak.


Aztán elindultunk egy kört sétálni de csak egy fél lett belölle de innen vissza adom a szót a Gábornak. 

Először úgy volt, hogy megvàrjuk az eredményhírdetést meg a tombolàt. De a teàzàs és pogizàs kőzben làttuk, hogy sokan mennek tovàbb. Így bedobtunk még egy finom pogàcsàt és megindultunk.

 Még két kör lett belőlle. Amit ahoz képest, hogy màr megint végigbeszéltük egész jó tempóban kicsivel 5:30  felett tettük meg. Itt volt azért egy két éles helyzet:  Csaba az egyik kanyarban kisodródott és nekicspódott a szivacsfalnak, én meg majdnem az utànna lévő kemény müanyag falnak. :) Egyszer sikerült a kavicsàgyra is kicsúszni. Ami egyébként jó mély nem csoda, hogy néha beragadnak a versenyzök. 

A pàlya 4.4km meglepődtem, hogy milyen szint van benne. Rajt utànni kicsi egyenest egy nagy vissza fordító követ innen lejt a pàlya 2-3 kanyaron keresztül, aztàn a pàlya bal felső csücske utàn egy picivel végig emelkedik. Utànna végig egyenes és kicsi lejtő utàn megint emelkedő jön az utolsó 2 kanyarban és jön a célegyenes.

 Minden körünkön javítottunk egy kicsit időben. Ez részben az ideàlis ív kihasználása, részben a futócipők jó tapadása miatt volt. :D Persz néha felfutottunk a ràzóköre is. Elég durva " lépcsők" vannak ezen a sàvon. Jól szétrázhatja a versenyzőket.


Harmadik kőr vége felé még gondolkodtunk egy fordított körön, de a Csaba este még bàlba ment, plusz haza is kell vezetni, nekem kicsit fàjt a térdem. Így megelégedtünk a 3 körrel az az kb 13km.
Igazából félmaraton volt a terv, de egyàltalàn nem bàntam, hogy nem mentünk 5 kört. Így is nagyon kellemes, nagyon izgalmas, nagyon különleges volt ez futàs. Jó élmény volt, jó hétvégénk volt megint. Szerencsénkre az idő is kellemes volt. Kicsit hideg 5 fok, de futáshoz tökéletes.
 Hazafelé kiraktuk Danit Csaba fiàt a kóternél.
 Utànna nem volt megàllàs Pécsig. 
Majd egy jól megérdemelt pizzàval, és forrócsokival koronáztuk meg a napot.

További képek az eseményről: 

























A beszámoló végén még annyit, hogy: Mindenkit várunk sok szeretettel az Ünnepi Futkározásokra, és a Szilveszter előtti túrára is. Itt a blogon találtok infókat. Plusz még a 2012.január.29. Yours Truly-ról is olvashattok, ha lejjebb görgőztök.

Sziasztok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése