Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2012. február 4., szombat

Februári Fagyos-Fagyis...

Sziasztok!

Már kb. 2 hete csak az folyik minden médiából, hogy jön a sarkköri hideg, és hozza a csapadékot.
A hidegből, már kaptunk ízelítőt a YT-n. Éjszakai futásra meg megérkezett a beígért hó is.
Igaz olyan mintha nem is tudták volna. Az utak egész nap trutyisak. Bár nehezíti a helyzetet rendesen, hogy megállás nélkül esik-SZAKAD a hó.

Sok emailt kaptunk. Sajnos mindenki csak azt jelezte, hogy most ne számítsunk rá. Köszi szépen, hogy szóltatok, és mindenkinek jobbulást kívánunk!

Így úgy álltunk hozzá, hogy mostani éjszakai futás lesz az amikor PÉÉF életében először nem jön senki csak mi leszünk kint.
Parkolóba érve nem volt egy tiszta kocsi sem. Azok a kocsik amik ott voltak, téli álmot aludtak hó dunyhájuk alatt.
Igazából azt beszéltük, hogy ha nem rendezők lennénk mi sem dugnánk ki az orrunkat, pláne nem futnánk éjfélkor. Hát örültek vagyunk mi? Azok!!! :) Hiszen menni kell, és ez így van rendjén, így volt jó.
Utólag azt mondom, hogy nagyon megérte. Ilyen időjárási viszonyok mellett még nem futottunk.
-11C, kb. 10-15cm hó, szakadó hóesés, szél itt-ott.



Rajtam (Gábor) 6 réteg felül: 1 sima póló, 2 hosszú, és 1 rövid ujjú technikai futó felső, és  2 pulcsi.
2 réteg alul, és fejemen egy sapka és végre eljött az a hőmérséklet amikor kipróbálhattam a tavaly előtti karácsonyi ajándékomat: egy motoros maszk. Pont az ilyen hideg téli futásokra szántam. :)
Szabolcson 4 réteg felül.
Hát már az árkádnál éreztem, hogy egy pulcsi elég lett volna. Kicsit túl öltöztem. De nem volt gond mert nem álltunk meg.
A maszk remekül szerepelt, nem fázott sem az arcom sem a fülem semmim. Nem éreztem a szelet és a csípős hóesést sem. Egy hátránya volt, hogy nem tudtam orrot fújni, így szipoghattam egészen a célig. De valamit, valamiért.
Ahogy látjátok lőttünk pár képet, hogy átadjuk nektek az érzést. :) Utána közeledett az éjfél, mondtuk jó akkor futunk egy kicsit amennyi jól esik, ha már úgyis kint vagyunk.
Egyszer csak mondja a Szabolcs, hogy zörög a telefonom!
Nézem sms! Csaba írt: Lélekben veletek vagyok! :D Hát ez jólesett. Köszi! ;)
Azt mondja a Szabolcs akkor hívjuk már fel, úgyis ébren van.
Csörgettük, de nem vette fel, így leraktam, nehogy felverjük az egész családot.
Aztán visszahívott. Kérdezte hányan vagyunk?
Mondtuk ketten.
Sajnálta, hogy nem emelheti a létszámot.
Mondtuk, hogy lassan indulunk.
Erre befutott Kiss Gábor! :) Így tényleg mondhatom, hogy: Nincsen olyan idő, hogy egy örült ne fusson! Persze pozitívan! Jóérzés volt, hogy nem csak mi vagyunk ott.
Csabától elköszöntünk, kabát le és indulás.

Így három örült vágott neki az éjszakának. A mély hóban olyan volt futni mintha homokban futnál, csak szerencsére ez nem ment úgy bele a csukádba, de legalább hideg volt. :D
Ekkora hóban még nem futottam. Így nagyon érdekes volt, tapasztalni, hogy úgy dobálta a lábadat a hó mintha terepen futnál, és úgy kapart a lábad mint aki nem váltotta le a nyári gumiját.
Teljesen más futó technikát kellett alkalmazni, hogy tudjunk haladni is. A térdet emeltük és a sarkat csak nagyon óvatosan vettük fel, így minimális volt a kipörgés.

Nagyon tetszett a maszkom pár embernek. Mondták is többen: Ilyen kell nekem is! :) Egyébként tényleg csak ajánlani tudom.
Volt 4  csatlakozónk. Nem találjátok ki hol! A Kálvária dombon felfelé!!!
Az egyik srác poénból, ahogy általában lenni szokott mondta: Juuj fussunk mi is!
Ő elkezdet velünk futni. Nemsokára hallom, hogy mögöttem a hangok egyre erősödnek. Jöttek ők is. :)
Túl is futottak a a céljuktól, így gyalogoltak vissza. Két srác viszont futott tovább velünk.
Mondták: Ez jó a hipotermia ellen! :) Aztán annyira belemélyedtek a beszélgetésbe, hogy észre sem vették, hogy a haverjaik már rég lecsatlakoztak, és mi is le lassítottunk megvárni a Szabolcsot, mert a sok kipörgéstől nagyon égett a vádlija. Telefonon hívták őket így kaptak észbe, hogy nem kéne már tovább futni. :D
Jó tempót nyomtak felfelé. :)


Aztán a Szabolcs lefordult a Petőfi utcán, és onnan egyedül futott.
Mi Gáborral hezitáltunk egy kicsit közben futottunk 2 kört a körforgalomban. Aztán eldöntöttük: Teljes kör lesz!
Bár már éreztem a combom a vádlim, mindenem égett, de ez pont jó volt, tudtam, hogy ez most megdolgoztat.
Ha ezt az erőt amit belevittünk a futásba száraz PÉÉF körön csináltuk volna akkor tuti rekord döntés lett volna.
A 25 emeletesnél megint iszonyatos szél volt, de kárpótolt az, hogy egy csaj azt mondta:
Minden tisztelet nekünk! Illuminált állapotban volt, de többször is elmondta, és a barátainak is felhívta a figyelmét, hogy ez nem semmi: Ilyenkor FUTNI! :)
 A Székesegyház előtt természetesen a meredeken mentünk fel, bááár.... majdnem vissza csúsztunk! :)
A Széchenyi tértől lefele már egy kellemes tempót fel tudtunk venni.

Kocsihoz vissza érve ott volt bátyám elköszöntünk, Gábor nem engedte, hogy hazavigyük, így el is felejtettünk téli fagyit adni neki. Ő haza kocogott, mi meg kacagtunk a kocsiban, hogy ráfagyott a víz a szempilláimra! :)

Nagyon jó futás volt. Megérte kimenni, és köszönöm Gábornak, hogy ott volt. Nélküle a teljes kört biztosan nem futom le! ;)

Sziasztok!
Minden jót kívánunk mindenkinek. Jó hólapátolást! :)
Vigyázzatok magatokra, gyógyuljatok meg, és várunk mindenkit következő futásunkon. (pssszt... titok de  jövő héten! :) )

2 megjegyzés: