Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2012. szeptember 7., péntek

Piccolo Futás:

Sziasztok!

Augusztus és úgy az egész nyár a fesztivál és a buli hegyek körül forog. Na meg a jó sportesemények körül. Számtalan jó félmaratonnál rövidebb futás, félmaraton, maraton, terep futás, triatlon....   közül lehet válogatni kis hazánkban.
Nos jött az ötlet, hogy mi lenne ha összegyúrnánk a bulit a futással? Csináltunk egy kis közvélemény kutatást futóink között és mindenki jó ötletnek tartotta.
Így indulhatott útjára a Piccolos PÉcsi Éjszakai Futás! :)
Szabályok egyszerűek: 1km futás 1piccolo sör. Mindezt 8.6km en keresztül. :)

Na de nézzük meg milyen jót is tettünk magunkkal. :) A futás megannyi jótékony hatását nem kell sorolnom a futóknak, hiszen azt mindenki tudja, érzi, saját bőrén tapasztalja.

De mit rejteget magában a sör:

A sör sokkal egészségesebb mint azt elsőre gondolnánk. Ha még az alkoholt is ki tudnánk küszöbölni akkor egy nagyon értékes és tápláló italt kapnánk. Hát az alkohol mentes sörök ilyenek. Abba már ne menjünk bele, hogy egyesek szerint az alkohol mentes sör egy lépés a guminő felé.
Na de mik azok a pozitív tulajdonságok:

  • Csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
  • Tele van vitaminnal, és ásványi anyaggal. pl.: B1, B2, B3, B6
  • Csökkenti a vesekövek kialakulásának lehetőségét.
  • Segíti megőrizni a fiatalságunkat.
  • Csökkenti a csontritkulás arányát.
  • Növeli a vér jó koleszterin szintjét.
  • Segíthet a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében. 
  • Fokozza az agyműködést időseknél. 
  • Jó lehet a rák ellen is.
  • Egy sör kb. egy szendvicsnek felel meg tápértékben.
  • ...stb...
Ezeket a jótékony hatásokat persze csak a mértékletes fogyasztással lehet elérni, ha karton számra isszuk akkor jön a sörhas, ami egy futón elég furán néz ki.  


Szóval összegyúrva a két pozitív tulajdonságot, futócipőt húztunk és sört ragadtunk a kezünkbe..........


és indultunk  a parkolóba. :)
A parkolóban szépen lassan gyülekeztünk. 16 fő vett részt az első sörfutáson. Persze nem mindenki ivott.
Az első piccolot, és a Heresznyei csapatnak köszönhetően az első pálinkát már a parkolóban megittuk, mert az első kilométernél nem tudtunk volna megállni a kocsival.
Nagy segítőink volt ebben a futásban Melinda és unokatestvére Máté akik minden kilométeren gondoskodtak, hogy szépen ki legyenek töltve a sörök, és ne legyünk szomjasak.
Bár ez a második km-nél még kicsit döcögött, de a harmadik, negyediknél már nagyon jól ment. :)
A csapat egyre vidámabban és egyre lötyögősebb hassal haladt szépen egyben. Jókat beszélgettünk, és közben azért kezdtünk pityókásodni. Hiszen hiába csak egy piccolo ami kb. 2dl. (azért kb-t írok, mert szerintem néha több is volt az) viszonylag gyorsan kellett inni, is elég sűrűn... :)

A 400 ágyasnál páran már olyan szomjasak voltunk, hogy gondoltuk sprintelünk egy jót a kocsiig... :D Azt hittem, hogy a kereszteződésben, a buszfordulónál fognak állni. Így mentünk mint a szél... én észrevettem, hogy nem ott állnak, hanem kicsit előrébb, de a többiek tovább futottak... :D na jó fogjuk a sötétre! :) :D

A szépen jókedvűen lement a kör, 1:13:50 környéke alatt. Ahhoz képest, hogy sokszor megálltunk nem is rossz.
A parkolóban jöhetett az utolsó piccolo és még egy kis Heresznyei pálinka. Már éreztük, hogy tele vagyunk. Egyszer csak előkerült 2 tepsi finom Heresznyei rétes... Uhhhh hát az életmentő volt, és itt is még egyszer nagyon szépen köszönjük. Jó gyorsan el is fogyott... :)

Remek hangulat, egy jó futás, egy kis sörözgetés, egy nagy beszélgetés, és finom rétesek ez volt az Augusztusi éjszakai!
Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Várunk titeket Szeptember 7-én is a plakettátadós éjszakaira.

Sziasztok.
Minden jót kívánunk:
Gábor, Szabolcs

Jaa és ne feledjétek: Futócipőt fel és irány a végtelen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése