Baranya, Hungary
Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Mindenkit szeretettel vár a PÉÉF. Minden hónap első péntekén éjfélkor kezdjük el a futást Pécs belvárosában. Találkozó, induló és vég pont is egyben Domus parkoló. Gyertek fussunk egy jót együtt éjszaka!!! Az éjszakai futáson kívül még más nappali Örömfutásra is várunk MINDENKIT!!! Kortól, nemtől függetlenül. Sőt akár kerékpárral, görkorcsolyával, kutyával, macskával is lehet jönni, lényeg, hogy mozogjunk egy jót közösen!

2012. szeptember 6., csütörtök

Szent Iván Éji futás és Sárkányhajózás Orfűn:

Megkésve vagyunk a beszámolókkal, ezért elnézést kérünk. Kicsit elszunnyadtunk mint a sárkányok... :)

Először is had fejezzük ki köszönetünket az Orfű Fitt Juratábor és Sárkányhajó Klubnak hogy felajánlották ezt a remek program lehetőséget. Nekünk csak annyi volt a dolgunk, hogy meghirdessük és beharangozzuk az eseményt.
Szép csapat gyűlt össze Orfűn a tó parton. 24 futó és egy Lajka kutya. :) Az egész eseményen több mint 30 fő vett részt, csak volt aki inkább hajózott és futni nem akart.... Még! :)

Tartottunk egy kis bemelegítést. Aztán 20:30 körül indulhatott a kör a szabad strand felé vettük az irányt, mert egy időpontban volt az esemény a Fishing on Orfűvel, és így elég nagy forgalom volt a tó körül. A tó majdnem egész területén sétány van kivéve kb. egy 1,5km es szakaszon, ott az úton kell futni és ezen a szakaszon szerettünk volna minél előbb túllenni. Szépen egy tempóban haladtunk ahogy azt az örömfutásokon szoktuk. Gyönyörű volt a tó, ahogy ment lefelé a nap a vizet szivárvány színeiben színezte. Maga az orfűi táj meg egyszerűen festői, idillikus. Nekem az egyik kedvenc helyem így én csak jót és szépet tudok írni róla. A futás végére kezdett a hőmérséklet is egyre kellemesebbé válni.

Beraktuk a sárkányhajót a vízre ami meglepően nehéz volt. 10 en vittük befelé de még így is komoly súly nehezedett mindenkire. Sikeres vízre rakás után. 5en elmentünk még egy gyors körre, mert úgy éreztük még benne van a bugi a lábunkban. :)
Ezt a kört a feléig együtt tettük meg, olyan 5 perces tempókkal. Aztán a Ferivel a felétől eltávolodtunk Csabiéktól. Nagyon meglepődtem, hogy olyan 4:15 körüli tempót mentünk úgy hogy nagyon jól esett. Pedig ilyen tempókat nem tudtam még futni eddig.
A vége felé a Fishing miatt sétálva járőröző rendőrök először nem tudták, hogy utánunk fussanak vagy ne. Azt hitték talán tolvajok vagyunk. :) De látták hogy futók, így nem indultak meg.
Amíg mi futottuk a második körünket addig a csapat egy része már javában szelte a habokat a sárkánnyal.
Lefutottuk, nyújtottunk és mi következtünk. Második csapat lovagolta meg a vadnak tűnő ám ha a csapat jól dolgozik akkor szelíd sárkányt.

Nagyon jó élmény volt ez az éjszakai hajózás. Először azt gondoltam, hogy a sötétben nem lesz olyan jó mert nem nagyon látunk semmit. De szerencsére jó nagyot tévedtem. Nagyon szép volt a vízen este. A fények a partról érkezve tovább játszottak a hullámokon. Felettünk csillagos volt az ég. Egyszerre volt jó móka, sport, és kikapcsolódás is. Eleveztünk a gátig, igaz itt ott megbomlott az egység. Ezt a sárkány úgy jelezte, hogy megrázta magát. Tudtuk mikor össze vissza mocorog a hajó, na akkor csinálunk valamit rosszul. Ezért általában  a Csaba egy, két-jeire eveztünk. A víz olyan meleg volt mint a vasárnapi húsleves amit egy kicsit korábban kitálaltak már mint ahogy nekiülnél enni. Csillagos ég ellenére nekünk hátul ülőknek volt egy kis esőben is részünk. A lapátokról felcsapódó víz csöpögött ránk. A végén még beiktattunk egy happy finish-t is. Itt egy kicsit meghúztuk neki. Jól ment, na de azért versenyre még nem nevezünk. :)

Ezek után jöhetett a következő csapatépítés a hajó kiemelése: Ahol mindenki attól tartott, mindenki úgy érezte, hogy őt rántjuk be a vízbe mindjárt. :) Vicces volt. Folyamat mindenki azt mondta: Jaaj mindjárt behúztok! Beesek! :) Sikerült kiemelni sárkányunkat most már csak egy pár 10 méter cipelés és feltettük a fészkébe pihenni. Mi meg mentünk a tábortűzhöz enni, inni, beszélgetni.
Aztán még pár elszánt belevetette magát a tóba kicsivel éjfél után. A víz olyan kellemes meleg volt. Amikor úsztunk a pici halak szinte az orrunk előtt ugráltak ki a vízből, hogy egy egy bogarat magukba tömjenek.
Megtanultunk pillangót úszni, ugráltunk a stégről, a Barbi megmutatta a lufihajtogató tehetségét és kezeiben születtek meg virágok, katicák, teknősök, kutyák, meg pár fura alakú izé is... :)
Szóval nagyon jó program volt. Rengeteg élményt zsúfoltunk ebbe a pár órába, nagyon élveztük.
Köszönjük még egyszer mindenkinek a részvételt, köszönjük Orfű Fitt Juratábor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése